Registracija
?? $$$video|hr ??

Izbornik za kafić ili restoran: što je to, kako ga stvoriti

Napeta epidemiološka situacija u svijetu pokazala je da je uporaba papirnatih jelovnika u ugostiteljskim objektima u suprotnosti s higijenskim pravilima i treba ih baciti nakon svakog klijenta. Mnogi su restorani svoje jelovnike prilagodili digitalnom formatu, što podrazumijeva upotrebu koda za indeksiranje i online naručivanje.

U članku ćemo pogledati što digitalni izbornik s kodom za hranu znači za ugostiteljske objekte, koje su njegove prednosti i kako ga stvoriti. Kako stvorite kod za snijeg to je napisano u zasebnom članku.

Što je jelovnik za kafić i restoran

Izbornik za snijeg virtualni je popis jela bilo koje ustanove kojoj se može pristupiti sa pametnog telefona s pristupom internetu. Da biste pristupili izbornicima, Skenirajte svoj kod za indeksiranje izravno u restoranu (kod je istaknut) ili kod kuće (slika je vidljiva na zaslonu). Izbornik-Izbornik može se pregledati bilo gdje pomoću koda za ispis na tiskanom mediju (promotivna brošura ili papirna brošura) koji se može čitati pomoću kamere telefona.

Šifra za snijeg je sljedeća pravokutna slika koja se sastoji od crnih kvadrata na bijeloj pozadini poredanih određenim redoslijedom. U njemu možete šifrirati bilo koje podatke-vezu, sliku, tekst.

INININKI kod razlikuje e od jednotavnog crtičnog koda po tome što E može kenirati i prepoznati kamerom pametnog telefona bez intaliranja dodatnih aplikacija.

Pogodnost elektroničkog jelovnika leži u činjenici da mu možete dodati živopisne fotografije jela i njihove opise, što će probuditi apetit kupaca. Većina njih danas dobro zna što je beskontaktni izbornik, kako koristiti pretraživanje jela i izvršiti narudžbu.

Je li restoran obvezan sastaviti jelovnik s kodom od nule

S obzirom na izazovnu svjetsku situaciju povezanu s koronavirusom, restorani, dok su na rubu profitabilnosti, aktivno prelaze na način maksimalne sigurnosti, uključujući upotrebu elektronički izbornik u skladu s kodom OESIN . Stručnjaci za restoransko poslovanje predviđaju prijelaz beskontaktnih narudžbi i plaćanja u kategoriju stalnih.

Danas mnoge internetske stranice sadrže detaljne upute o tome kako stvoriti izbornik za mjesec dana. To je prilično jednostavno učiniti slijedeći upute.

Na zakonodavnoj razini, ugostiteljske ustanove nisu bile obvezne uvoditi jelovnik s kodom od nule, zakon koji je uveo Rospotrebnadzor nije službeno objavljen. Ministarstvo gospodarskog razvoja zaključilo je da nema dovoljno osnova za rješavanje problema ovom metodom regulacije. Nitko nema pravo prisiliti vlasnika kafića ili restorana da unese virtualni izbornik, jer ovo pitanje leži u ravnini odnosa s kupcima. Međutim, tijekom pandemije, većina restorana, kao mjesta velike gužve, prisiljena je pronaći nove načine zaštite sebe i gostiju, pa uvode jelovnik za mjesec dana. Većina Rusa odnosi se na Ins-19 kao stvarnu prijetnju, stoga podržavaju inovaciju, napominjući zabrinutost za njihovu sigurnost od strane institucije.

Prednosti uvođenja beskontaktnog izbornika za snijeg

Posjetitelji restorana i kafića pozitivno ocjenjuju mogućnosti beskontaktnog jelovnika. Siguran je jer se ne prenosi iz ruke u ruku i ne širi bakterije i viruse. Može mu se pristupiti putem veze ili koda s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku na bilo kojem mobilnom uređaju.

Institucija može uređivati elektronički izbornik u nekoliko minuta, odnosno nema potrebe stalno ispisivati nove knjižice. I što je najvažnije, možete naručiti bez čekanja da konobar dođe do stola..

Među ostalim pogodnostima za kupce:

 • automatski odabir jezika;
 • sposobnost praćenja rada ustanove;
 • detaljne informacije o svakoj stavci izbornika sa šarenim ilustracijama;
 • preporuke jela po narudžbi;
 • sposobnost učenja i ostavite recenziju , ocijenite jela;
 • mogućnost naručivanja jela na licu mjesta ili dogovaranja dostave;
 • sposobnost stvaranja plaćanje putem koda za indeksiranje .

Ugostiteljski objekt također ima koristi od uvođenja elektroničkog jelovnika. Prema riječima stručnjaka, istodobno se povećava prosječna provjera, povećava se posjećenost poticanjem interesa kupaca. Na primjer, prilikom odabira pića, posjetitelj može koristiti automatske savjete za predjela i deserte koji su im prikladni. Osim toga, smanjuje se vrijeme čekanja na narudžbu. Gotovo svi restorani na svojim elektroničkim resursima postavljaju izbornike u obliku slike ili datoteke. No, u praksi se ispostavlja da je nezgodno koristiti: slika se dugo učitava, tekst je premalen, nezgodno je odabrati jela.

Beskontaktni izbornik za restoran može se individualizirati zahvaljujući originalnom dizajnu: prisutnosti logotipa, drugim elementima marke. Apsolutna prednost jelovnika za EINSUS je njegova svestranost-savršeno se uklapa u princip rada i imidž bilo kojeg kafića, restorana, hotela s 5 zvjezdica, dostavnog objekta, sportskog bara, zabavnog centra

Načini stvaranja izbornika pomoću koda za indeksiranje

U praksi je sastavljanje internetskog izbornika prilično jednostavno. Postoje mnoge usluge i naše usluge koje će vam pomoći u tome – i besplatne i plaćene. Potrebno je samo učitati potrebnu datoteku u konstruktor koji će pružiti jedinstvenu vezu za pristup izborniku.

Zadane usluge nude sljedeće:

 • digitalni izbornik s fotografijama i opisima svakog jela;
 • mogućnost zamjene posuđa;
 • sposobnost generiranja koda za indeksiranje.

Osim toga, možete naručiti dodatne opcije kao što su odabir jezika, pozivanje konobara, alati za promociju ustanove, zasebna aplikacija za dostavu.

Nedostatak korištenja plaćenih usluga je taj što kupac u potpunosti ovisi o njima. Davatelji digitalnih usluga ograničavaju povratne informacije kontaktiranjem tehničke podrške, što onemogućava kontrolu procesa, a ako želite napustiti jednu ili drugu platformu i prebaciti se na drugu, morat ćete početi ispočetka. Usput, naša usluga je lišena ovog problema.

Nemaju svi informacije da se digitalni izbornik može stvoriti samostalno i bez troškova, na primjer, na našoj usluzi. Tehnologije za njegovu provedbu već su dugo u javnoj domeni, a možete se prebaciti na digitalne tračnice, imajući gotov izgled izbornika, u samo četvrt sata.

Algoritam djelovanja:

 1. Prvo generiramo vezu: odaberite pohranu datoteka (na primjer, Jandeks.disk), učitajte izgled izbornika u formatu Persin (to se može učiniti povlačenjem datoteke u prozor preglednika), pričekajte preuzimanje. Zatim kliknite gumb "Dijeli" ili zadržite pokazivač miša iznad datoteke klikom desne tipke miša. Na padajućem izborniku odaberite radnju "Kopiraj vezu" i spremite je u bilježnicu.
 2. Crtični kod generiramo pomoću namjenske usluge (možete odabrati bilo koju od mnogih postojećih) u koju možete spremiti generirani kod u formatu NINSUS, NINSUS, NINSUS ili NINSUS (Vector) za upotrebu koda na tiskanim medijima. To će omogućiti promjenu zumiranja, što se ne može učiniti bez gubitka kvalitete kada se koristi slika u formatu Persin.
 3. Upotrijebimo rezultirajući kod za spavanje u maketi stolnog šatora ili ga ispisujemo na pisaču, ne zaboravljajući dodati objašnjenje kako ga primijeniti.

Danas nikoga neće iznenaditi prisutnost većine ugostiteljskih objekata vlastite stranice. Njegova aktivna promocija povećava popularnost ustanove, privlači kupce, što znači da vam omogućuje povećanje dobiti. Izbornik za e-poštu može se koristiti kao punopravni marketinški alat, ugrađujući ga u uslugu u obliku elektroničkog kataloga ili neovisnog mjesta za dostavu..

Pomoću generirane veze možete:

 • kupite besplatni ciljani promet;
 • povećajte broj aktivnih korisnika;
 • učinite sučelje prilagođenim kupcima tako da žele naručiti na ovaj način.

Metodama povratnih informacija mogu se dodati glasnici i obavijesti za prijavljene korisnike.

Kao što je praksa pokazala, digitalni jelovnik za ručak aktivno provode mnoge ugostiteljske ustanove koje cijene svoj ugled i sigurnost kupaca i zaposlenika. Potpuna beskontaktna interakcija podrazumijeva mogućnost, kada kliknete vezu, ne samo da odaberete željena jela, već i da naručite za poneti, čak i bez boravka u restoranu. Ova je metoda dostupna i razumljiva ljudima svih dobnih skupina i spolova koji koriste mobilne uređaje. On je također dobro radi kada postoji nož izbornik, dopunjuju ga živopisnim ilustracijama, korisnim informacijama i izračun cijene.

Prema riječima stručnjaka, izbornik za snijeg može se sa sigurnošću nazvati jednom od spasilačkih inovacija. A provedba ove usluge u ustanovi ne zahtijeva posebnu obuku i velike troškove.